Eskilstuna logistikpark blir platsen för Amazons svenska lager

Eskilstuna logistikpark blir platsen för Amazons svenska lager

Efter en lång tid av spekulationer står det nu klart att Amazon påbörjat svensk etablering. Lagret hittar vi snart i en 15 000 kvm stor lokal i Eskilstuna logistikpark.

Detta bekräftar Kuehne Nagel, bolaget som fått förtroende att fullända Amazons e-handel i Sverige, för SVT Sörmland. Kuehne Nagels Sverigechef Helgi Ingólfsson bekräftar att de är i full gång att öppna ett nytt logistikcenter i Eskilstuna då positionen både ligger centralt i landet och är nära Stockholm.

Samarbetet mellan Kuehne Nagel och kommunen har under tiden varit mycket bra och kommunen ser att Amazons etablering för med sig fördelar: Nya arbetstillfällen kommer att skapas och stadens positionering inom mellansvenskt logistiknav kommer att stärkas.

Mer information får vi ta del av när lanseringen närmar sig, meddelar Amazon.

Läs mer om Kuehne Nagel här »

Läs fler nyheter här på tansportnet.se »

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top